• Kom samen met uw kind naar de free try-out op 4 en 6 januari! Graag van tevoren aanmelden.

  Meld je aan voor de Junior lessen! O.a. Peuterdans & Peuter Yoga vanaf 2 jaar, Kleuterdans vanaf 4 jaar en Showdance & Afro Dance vanaf 7 jaar! Bekijk het reguliere rooster voor tiener lessen Dancehall "TEENS" vanaf 14 jaar en Afro Dance TEENS vanaf 14 jaar

  Aanmelden

 • Kids Lessen

  Peuter Dans & Peuter Yoga (ouder & kind) 

  Het grootste plezier samen met je kleintje! Een goede balans van inspanning en ontspanning door middel van dans, spel en yoga. In de peuter lessen experimenteer je samen met je kindje, zo trainen we de motoriek, het dansgevoel, sociale vaardigheden en scheppen we een diepere band. 

  Kleuter Dans 4+ "Algemene Dansvorming" (ADV) op aanvraag

  De kleine kinderen moeten op deze leeftijd vooral plezier in dansen krijgen en behouden. Tijdens de lessen Algemene Dansvorming wordt de danscreativiteit gestimuleerd terwijl de kinderen merken dat ze steeds meer controle krijgen over hun bewegingen. De lessen Algemene Dansvorming beginnen vanaf een leeftijd van 4 jaar. Kinderen die nog jonger zijn kunnen de concentratie nog niet opbrengen die toch nodig is in een les waar vele jonge kinderen samen zijn. Algemene Dansvorming hebben als doel het aanleren van de juiste manier van bewegen en dansen.  Spelenderwijs worden de kinderen ingeleid in de basis bewegingsvaardigheden van dans: lichaamshouding, coördinatie, ritmisch en muzikaal gevoel, eigen creativiteit maar ook doorzettingsvermogen en discipline.

   

  Showdance Kids 7+

  Show, glitter & glamour, theater, musical en clipdance. Dit zijn slechts een paar ingrediënten van Showdance! Showdance laat zich voornamelijk inspireren door de muziek waarop wordt gedanst. In musicals komt er vaak allerlei muziek voorbij, dus zie je in showdance invloeden van uiteenlopende stijlen zoals jazz, salsa, streetdance, tapdance, en klassiek. Showdance legt met name de nadruk op het show element in de dansbewegingen. Inlevingsvermogen, expressie en uitstraling is dan ook de rode draad.  De les begint met een warming up, waarna in een rustig tempo door middel van oefeningen gewerkt wordt aan een goede houding en motoriek. Met enkele speloefeningen wordt aandacht besteed aan ritme, ruimte en kracht, onmisbare ingrediënten voor showdance.

  Afro Dance 7+ 

  Afro-Jazz is een combinatie van Afrikaanse dans en Jazzdance. Afrikaanse dans is de grondlegger van vele dansstijlen en kent veel verschillende verschijningsvormen. Elk land, stad, dorp en stam kent zo zijn eigen entertainment en dansrituelen. 

  Afrikaanse dans is heel aards, maar kent ook enorm hoge sprongen. Direct contact met de aarde is heel belangrijk, je danst zo laag mogelijk naar de grond toe, op blote voeten. De knieën zijn gebogen en uit elkaar met een voorover gebogen rug, dit is de rode draad. Het bekken is het epicentrum van alle beweging. Isolaties van hoofd, schouders, borstkast en bekken vormen het aandachtspunt als gevolg van de polyritmiek. 

  De authentieke Afro-Amerikaanse dans werd beïnvloed door moderne dans en ballet. Uit deze mix ontstonden swingende, aardse en sensuele dansstijlen, en mensen noemden dit Modern Jazz. Er zijn sindsdien vele choreografen geweest die de jazzdans verder ontwikkelden en eigen maakten. Inmiddels bevat de moderne jazz verschillende technieken en stijlen. Zo is de show-jazz en afro-jazz, een bepaalde stijl binnen de moderne jazzdans. Afrikaanse dans, jazz, afro-jazz en show-jazz zijn lessen die bij Divine worden aangeboden.