• Jazz en African Dance

  Afrikaanse dans

  Afrikaanse dans is de grondlegger van vele dansstijlen en kent veel verschillende verschijningsvormen. Elk land, stad, dorp en stam kent zo zijn eigen entertainment en dansrituelen. 

  Afrikaanse dans is heel aards, maar kent ook enorm hoge sprongen. Direct contact met de aarde is heel belangrijk, je danst zo laag mogelijk naar de grond toe, op blote voeten. De knieën zijn gebogen en uit elkaar met een voorover gebogen rug, dit is de rode draad. Het bekken is het epicentrum van alle beweging. Isolaties van hoofd, schouders, borstkast en bekken vormen het aandachtspunt als gevolg van de polyritmiek. (Polyritmiek is het gebruik van meerdere ritmes tegelijk.) Nog een kenmerk is het gebruik van ritmische of melodische accenten die niet samenvallen met de tel van de maat (off beat) Ook belangrijk in de Afrikaanse dans is het individualisme binnen een groep. De emotie die de danser zelf voelt, is van belang en niet zozeer die van de toeschouwer.

  Jazz

  De traditionele dansen uit Afrika zijn de basis geweest voor de jazzdans. Slavenhandelaren brachten in de vijftiende eeuw zwarte slaven naar de Nieuwe Wereld (America). Dansen en zingen was een overleving middel en enige vorm van communicatie en socialiteit. Als slaaf vielen alle hulpmiddelen zoals instrumenten, kostuums en attributen weg. Het enige wat overbleef waren zang en de dans zelf. Eind 19e eeuw kregen de slaven meer vrijheid. Nieuwe bewegingen en dansen werden populair zoals tapdance en dansjes zoals de Hootchy Kootchy twist, Snake Hips, Black bottom en de Lindy Hop. In de twintigste eeuw zijn er veel andere choreografen geweest die de jazzdans verder ontwikkelden.

  De authentieke Afro-Amerikaanse dans werd beïnvloed door moderne dans en ballet. Uit deze mix ontstonden swingende, aardse en sensuele dansstijlen, en mensen noemden dit Modern Jazz. Er zijn sindsdien vele choreografen geweest die de jazzdans verder ontwikkelden en eigen maakten. Inmiddels bevat de moderne jazz verschillende technieken en stijlen. Zo is de show-jazz en afro-jazz, een bepaalde stijl binnen de moderne jazzdans. Afrikaanse dans, jazz, afro-jazz en show-jazz zijn lessen die bij Divine worden aangeboden.

  De kenmerken van de moderne jazzdans:

  • Isolatiebewegingen (hoofd, schouders, bekken, borstkast
  • (Licht) gebogen knieën, direct contact met de aarde
  • Accenten van de dans vallen vaak samen met de tel van de maat
  • De dans bestaat vaak uit strakke en energieke bewegingen
  • Samensmelting van Afro-Amerikaanse ‘Social Dance’, ballet, moderne dans en tapdans
  • Jazzdans wordt onder andere gebruikt in musicals films en tv (show/musicaldans).

   

 • Burlesque

  Burlesque is de ultieme vorm van vrouwelijke expressie. Deze stijl laat je heerlijk vrouw zijn, een ware Femme Fatale. Binnen deze lessen kan je schaamteloos je stoute schoenen aan doen en je ultieme godin laten schijnen. Misschien heb je er wat aan in de slaapkamer….maar je doet het vooral voor jezelf! Het brengt je uit je schulpje, en het kan een ongelofelijke boost aan zelfvertrouwen geven, en dat is een waar bekrachtigend en goed gevoel.

  In het algemeen gaat het bij Burlesque om de kunst van het verleiden op een stijlvolle en vooral eigenzinnige manier. Een vorm van zelfexpressie, vermaak, grenzen verleggen seksualiteit en sensualiteit. Burlesque is voor iedereen. Jong (16+), oud, groot of klein, vrouw en zelfs man.

  Burlesque heeft een rijke geschiedenis. De manier waarop Burlesque word uitgevoerd en gedefinieerd verschilt per tijdperk, maar ook per artiest. Er zijn talloze verschillende manieren van uitvoering. Met of zonder attributen of kostuum, veel of weinig dans, met of zonder thema, stoer en snel, langzaam en sensueel, met of zonder spel en ga zo maar door. Het leuke is dat je ervan mag maken wat je wil. Typisch is natuurlijk de kunst van het verleiden.

  De letterlijke vertaling van het woord burlesque is; kluchtig, koddig, dwaas. Burlesque begon als een kluchtig gedicht of blijspel. Een vorm van entertainment, theater, cabaret en seksualiteit gebaseerd op satire. Humor en zelfspot voerde de boventoon. Over de jaren heen heeft burlesque zich ontwikkeld en geëvolueerd zoals alle vormen van entertainment. Nu mag je burlesque ook als dansstijl benoemen.  En bij Divine word burlesque ook meer als dansstijl aangeboden.

 • Female Styles: High Heels, Chairdance & All Style

  High Heels & Chairdance

  High Heels, All Style en Chairdance, de ultieme vormen van vrouwelijke expressie. Deze stijlen laten je heerlijk vrouw zijn, een ware Femme Fatale. Binnen deze lessen kan je schaamteloos je stoute schoenen (letterlijk) aan doen en je ultieme godin laten schijnen. Misschien heb je er wat aan in de slaapkamer….maar je doet het vooral voor jezelf, voor je eigen voldoening! Het brengt je uit je schulpje, en het kan een ongelofelijke boost aan zelfvertrouwen geven, en dat is een waar bekrachtigend en goed gevoel. 

   

  All Style

  In deze les komen er meerdere stijlen aan bod. O.a. invloeden van Jazz, Modern, Pop, Hiphop, Afrikaanse en Caribische dans etc. Kenmerkend is dat de danslessen gebonden zijn aan een thema of uitdaging. Het thema en de uitdagingen kunnen van alles zijn, bijvoorbeeld; een dansstijl, een persoon, een seizoen, een emotie, een kleur, een film etc. Uitdagingen variëren van dansen op hakken tot dansen met verschillende attributen zoals een stoel, of sjaal.

  Centraal staat het aanleren van leuke, vlotte, pittige stoere maar ook sexy danspasjes. De les word aangepast aan het niveau van de leerlingen. Zo is deze les in verschillende niveaus te volgen. Iedereen kan en mag meedoen! 

 • Dancehall & Dancehall workout

  Dancehall is een exotische Caribische dans stijl. Met name door vele dansprogramma’s op TV heeft deze dans stijl zijn populariteit gekregen. Dancehall is een unieke dans stijl waarbij het gevoeld voor de muziek erg belangrijk is. Met dancehall leer je niet alleen een ritme te volgen maar je leert doormiddel van gevoel, soepel en vloeiend bewegen op de exotische ritmes van de carrbische muziek. Billen, benen en buik staan centraal. De bewegingen ontstaan voornamelijk vanuit de benen en heupen. Dancehall is erg intensief en een ideale workout voor het verkrijgen van kracht, souplesse en uithoudingsvermogen.

  Wil jij ook een strakke buik strakke benen en mooi ronde billen? De Dancehall work-out bij Divine is hier speciaal op gericht. Meld je snel aan voor een proefles of een workshop. 

   

 • Yoga

  Yoga is voor iedereen persoonlijk en uniek. Er zijn vele redenen waarom mensen yoga beoefenen. Mensen zoeken hun heil bij yoga om stress te verminderen, blessures te genezen, gewicht te verliezen of te controleren, studie vaardigheden te verbeteren, zelfvertrouwen te krijgen, lichaam en geest te sterken en de lijst gaat eindeloos verder. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en ontstond ruim 4000 jaar geleden in India. Yoga betekend “eenheid” of “samenbrengen”

  Yoga is een transformerend proces en heeft te maken met persoonlijke, fysieke, emotionele en geestelijke groei, een bewustmaking van innerlijke gemoedstoestand. Een van de mooie dingen van yoga is dat het geen religieus dogma voorschrijft, yoga is extreem aanpasbaar en kan naast andere geloofssystemen beoefend worden. Het is een levensstijl die filosofie vermengt met de praktische realiteit van het dagelijks leven. Het is op alle aspecten van je leven toepasbaar. Daarnaast zijn je persoonlijke inspanning en verkenning van fundamenteel belang voor het proces.

  Yoga is letterlijk voor iedereen. Lenigheid bepaald niet het niveau in Yoga. Dit word bepaald  door iemands vermogen tot het beoefenen van toewijding, geduld en concentratie. Op een gegeven moment bereik de lichamelijke ontwikkeling een maximum maar de transformatie van de geest duurt voort. Je bent dus nooit uitgeleerd. Yoga is een persoonlijke weg naar eenheid binnen jezelf.  

   

 • Bootyjam

  De naam zegt het al. Deze les combineert dans en wolkout. vooral gericht op de billen. Isolaties en rotatie van heup staan centraal. (tegenwoordig ook wel “twerken” genoemd) De bootyjam is tevens een les waarbij een stukje kracht en flexibiliteit aan bod komen. Binnen deze les verleg je jou grenzen op lichamelijk en mentaal gebied. Je word als het ware uit je comfort zone gehaald. Een echte quilty pleasure. Durf jij het aan?